Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Vizita de studiu la Universitatea din Salamanca, Spania

                                                                                                


În perioada 7-11 noiembrie în cadrul proiectului structural QFORTE Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova /Îmbunătățirea asigurării calității în sistemul de învățământ superior din Moldova, consacrat problemelor de asigurare a calității și acreditare instituțională înregistrat cu numărul 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP și finanțat de programul Erasmus+ a avut loc vizita de documentare la Universitatea din orașul Salamanca, Spania. Vizita a fost organizată în regim mixt: o parte din participanți s-au deplasat la Salamanca, ceilalți având posibilitatea de a urmări toate activitățile în regim on-line. Din partea AMTAP au participat dna Victoria Melnic, rector al AMTAP, coordonatorul instituțional al proiectului, dl Paul Gamurari, prim prorector pentru activitatea didactică, dna Ruslana Roman, șefa secției Managementul Calității și Dezvoltare curriculară și dna Maia Veste, președintele Comisiei de asigurare a calității studiilor de la FAPDD.

În cadrul acestei vizite membrii delegației din Republica Moldova au făcut cunoștință cu sistemul de asigurare a calității învățământului superior din provincia Castila și Leon și cu activitatea Agenției pentru calitatea sistemului universitar (ACSUCYL) din această provincie, având o întâlnire cu dl dr. Salvador Rus Rufino director al agenției. Dl dr. Pablo Onate Rubalcaba, profesor de științe politice și administrative al Universității din Valencia a informat despre activitatea Agenției Naționale pentru Evaluarea Calității și Acreditare a Spaniei (ANECA). 

Reprezentanții universităților din Moldova au fost familiarizați cu activitatea serviciului Evaluare, acreditarea diplomelor și acreditarea instituțională al Universității din Salamanca, cu etapele procesului de evaluare și acreditare a titlurilor universitare (comunicarea dnei Maria Jose Echeverria Cubbilas), cu principiile sistemului de acreditare instituțională a învățământului superior (comunicarea dnei Sandra Blanco Gonzales) și cu procesul de evaluare a cadrelor didactice (comunicarea dnei Lucia Duarte Alvarez).

Colegii de la Universitatea din Salamanca și-au împărtășit experiența în abordarea multiplelor probleme în monitorizarea calității și performanței academice (comunicarea dlui Felipe José Lorenzo Blanco), au descris și comentat sistemul instituțional de anchete, sugestii și reclamații care funcționează în cadrul Universității (comunicarea dlui Nicolas Franco Pardo). Diverse aspecte și probleme ale monitorizării calității publicațiilor științifice au fost abordate în comunicarea dlui Dr. José Antonio Cordón García, profesor la Departamentul de Biblioteconomie și Știința Informației, iar dl dr. Enrique Herrera Viedma Profesor de Informatică și Inteligență Artificială al Universității din Granada și-a împărtășit ideile și observațiile sale referitor la procesul de evaluare a activității de cercetare.

Membrii delegației din Republica Molodva au avut oportunitatea să viziteze sediul istoric al Universității din Salamanca – una din cele mai vechi universități europene, prima instituție de învățământ căreia i-a fost atribuit titlul formal de Universitate, dar care astăzi este o instituție performantă care reușește să îmbine tradițiile seculare cu modernitatea și deschiderea spre viitor.

Vizita de studiu la Universitatea din Montpellier, Franța

Country workshop “Dialogue on national policy and development of institutional Quality Assurance system”

A doua reuniune a Consorțiului QFORTE

Prima vizită de studiu în cadrul proiectului Erasmus+ QFORTE

Date generale despre proiect


Mai multe detalii despre proiectul QFORTE  găsiți pe pagina oficială a proiectului: https://qforte.usm.md/ și pe pagina AMTAP a proiectului QFORTE: https://amtap.md/ro/qforte/

Data: 07-11.11.2021

Locul desfășurării: Salamanca, Spania

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.