Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Vlad Druc

cineast (scenarist, regizor, director imagine). Absolvent al școlii de film de la Moscova (VGIK). A realizat în  jur de 100 filme documentare. Alte domenii de activitate artistică: poezie, critică de artă, traduceri proză, teatru.

Tel. +373 22 23 22 26
        +373 67 49 45 77

În 1992, la solicitarea Televiziunii Naționale, la Institutul de Arte (în prezent Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice) a fost înmatriculată prima clasă la specialitatea Regie TV în cadrul Catedrei Regie Teatru.

Au urmat câteva promoții și abia peste 15 ani, în 2007, a fost formată Catedra Multimedia, cu scopul de a grupa toate profesiile ce țin de domeniul Cinematografiei, Televiziunii, Radiodifuziunii și Fotografiei.

Din 2018 catedra a fost reorganizată și redenumită în Departamentul Multimedia.

Departamentul Multimedia instruiește studenți în domeniul artei cinematografice, oferind specializări în Regia de Film și TV, Imagine Film și TV și Producție Film și TV. Studenții de la Imagine Film și TV mai studiază cursuri de istorie și artă a fotografiei. Iar cei de la Producție Film și TV studiază organizarea procesului de creare a unui film sau unui produs TV la discipline de management, marketing, plan de afaceri și finanțe în domeniu. Tot ei mai studiază tehnologiile utilizate în procesul de livestreaming pentru a putea gestiona un astfel de proces, sau emisiune. De asemenea toți studenții departamentului nostru beneficiază de cursul tehnologiilor studiourilor de film precum și altor tehnologii multimedia.

Departamentul nostru are ca obiectiv principal formarea viitorilor profesioniști din industria cinematografică, oferindu-le o bază solidă de cunoștințe și abilități practice. Cu ajutorul corpului didactic calificat și experimentat, studenții noștri primesc îndrumare și sprijin constant în dezvoltarea talentelor lor creative și abilităților tehnice pentru munca pe platourile de filmare.

Pe durata studiilor Departamentul Multimedia organizează diferite masterclassuri și workshopuri cu experți naționali și internaționali în domeniul cinematografiei, regizori de film, directori de imagine, fotografi, producători de film și TV.

De asemenea studenții departamentului nostru participă la numeroase festivaluri naționale și internaționale de film. Aceste experiențe le oferă posibilitatea de a-și prezenta lucrările în lume și de a interacționa cu alți studenți, precum și profesori de film, profesioniști din industria cinematografică. Rezultatele obținute de studenții noștri, care au câștigat diferite premii și mențiuni pentru creațiile lor în cadrul acestor evenimente importante, sunt mândria departamentului.

Absolvenții Departamentului Multimedia au oportunități diverse de carieră. Pe lângă regia de film și TV, ei pot practica și montajul de film, de televiziune, sau vlogging, precum și lucrul în echipa de filmare ca asistenți de Regizor de Film, asistenți ai Directorului de Imagine, etc. Astfel, ei pot alege să lucreze în studiouri de film sau de televiziune, să se angajeze în diferite producții cinematografice sau să își dezvolte propriul brand personal ca freelanceri. Flexibilitatea și diversitatea pregătirii pe care o oferim deschid numeroase uși într-o industrie în continuă dezvoltare.

Departamentul nostru se bucură de facilități moderne și echipament de ultimă generație de filmare și editare video, care permite studenților noștri să pună în practică cunoștințele teoretice și să dezvolte abilități practice într-un mediu profesionist. De asemenea, oferim și stagii de practică în colaborare cu studiouri și companii de producție din țară, pentru a permite studenților noștri să dobândească experiență reală în domeniul lor de interes.

Majoritatea lucrărilor studenților noștri (absolvenți și actuali) sunt prezentate pe canalul de YouTube din linkul de mai jos:

DRUCK Film School - YouTube

 

Departamentul MULTIMEDIA

 

Cadre didactice titulare

Agadjanean Ruben

Asist. univ.

Belocur Vadim

Asist. univ.

Ciorbă Maxim

Asist. univ.

Druc Vladimir

Conf. univ. șef departament, Maestru în Artă

Fotescu Irina

Asist. univ.

Glinca Larisa

Asist. univ.

Guţu Dan

Asist. univ.

Mărgineanu Virgiliu

Lector univ.

Miron Daniela

Asist. univ.

Poiată Mihail

Lector univ. Cavaler al Ordinului Republicii

Prodan Vadim

Asist. univ.

Usatîi Ion

Asist. univ.

Timotin Ludmila

Lector univ. Dr.

Vlas Diana

Asist. univ.

Cumul intern

Bilaş Stela

Asist. univ. Laborant Superior în Învățământ

Carauș Tatiana

Lector univ.

Covrig Teodor

Asist. univ. Specialist principal Studio Foto Video al AMTAP

Matei Iurie

Asist. univ. Artist al Poporului

Mereuță Vera

Prof. univ. Artist Emerit

Cumul extern

Burlea Vladimir

lector. univ. Maestru în Artă

Olărescu Dumitru

Conf. univ. Dr. Maestru în Artă

Strișcov Valentin

Asist. univ.

Tipa Violeta

Conf. univ. Dr.

Zaporojan Radu-Dumitru

Asist. univ.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.