Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Corul mixt al AMTAP

Conducător artistic şi prim-dirijor – Ilona STEPAN
Maeştri de concert – Victoria MAMALIGA, Elizaveta BOTNARI

Corul Mixt al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a fost fondat în anul 1940, o dată cu înfiinţarea Conservatorului de Stat din Chişinău. Pe parcursul istoriei sale de circa 70 de ani, în fruntea corului s-au aflat mai multe personalităţi marcante ale culturii muzicale din Republica Moldova, printre care Ana Iuşchevici, Vasile Muntean, Grigorii Kosinski ş. a.

In prezent, Corul Mixt este condus de doamna Ilona Stepan, Artistă Emerită din RM, conferenţiar universitar. Colectivul este compus din studenţii catedrei Dirijare, astfel componenţa lui modificându-se în fiecare an. Repertoriul corului include numeroase creaţii muzicale, acoperind o arie temporal foarte extinsă – din Evul Mediu până în zilele noastre, dar şi o varietate de genuri şi stiluri muzicale – de la muzică bisericească ortodoxă şi occidentală până la piese semnate de autori contemporani din Republica Moldova şi din alte ţări.

Colectivul a susţinut numeroase concerte pe cele mai prestigioase scene din Chişinău – Sala cu Orgă, Filarmonica Naţională, Palatul Naţional, a fost antrenat în montarea operelor Elixirul dragostei şi Iolanta pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet, a participat la mai multe festivaluri şi concursuri corale naţionale şi internaţionale: 2003 – Concursul Coral Internaţional Gh. Dimitrov, Varna, Bulgaria (Premiul II); 2003 – Concursul Coral Internaţional, Chişinău, Republica Moldova (Grand Prix); 2004 – Festivalul Internaţional de Muzică Bisericească Ortodoxă Hajnówka, Belostock, Polonia (Premiul II, categoria coruri profesioniste); 2011, 2017 – Festivalul Național de Interpretare Corală Gavriil Musicescu, Chișinău, Republica Moldova (Diplomă de Excelență), Festivalul Internaţional de muzică Mărţişor (mai multe ediţii).

Colectivul a realizat un şir de imprimări ale creaţiilor corale semnate de compozitori din RM, inclusiv, cantata Cine scutură roua de Vasile Zagorschi, pentru Fondul de Aur al Companiei Publice Teleradio-Moldova.

Mendelssohn Symphony No 2 Lobgesang

Corul mixt și Orchestra Simfonica a Academiei de Muzica Teatru și Arte Plastice
Dirijor — Patrick Strub
Soliști:
Tatiana Costiuc — soprano
Natalia Tanasiiciuc — soprano
Nicolae Văscăuțan — tenor

G. Sviridov — Mary

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.