Academy of Music, Theater and Fine Arts

În 1992, la solicitarea Televiziunii Naționale, la Institutul de Arte (în prezent Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice) a fost înmatriculată prima clasă la specialitatea Regie TV în cadrul Catedrei Regie Teatru.

Au urmat câteva promoții și abia peste 15 ani, în 2007, a fost formată Catedra Multimedia, cu scopul de a grupa toate profesiile ce țin de domeniul Cinematografiei, Televiziunii, Radiodifuziunii și Fotografiei.

Din 2018 catedra a fost reorganizată și redenumită în Departamentul Multimedia.

Departamentul asigură pregătirea specialiştilor de înaltă calificare în domeniul audiovizualului și al producției multimedia la următoarele specialități: Regie Film și TV; Imagine Film și TV; Producție Film și TV.

În total, până astăzi, au absolvit studii de licență circa 250 de specialiști cu diferite profiluri Multimedia, iar peste 30 din ei și-au realizat studiile de masterat.

În prezent, la catedră își fac studiile 45 de studenți la specialitățile Regie, Imagine și Producție Film & TV și 3 studenți la Masterat.

În cadrul Departamentului Multimedia activează 13 profesori titulari și 13 profesori cumularzi, 40 la sută dintre ei dețin titluri științifico – didactice (doctor) și titluri onorifice (Om Emerit, Maestru în Artă, Artist al Poporului).

Șeful departamentului este Vlad Druc, cineast (scenarist, regizor, director imagine). Absolvent al școlii de film de la Moscova (VGIK). A realizat în  jur de 100 filme documentare. Alte domenii de activitate: poezie, critică de artă, traduceri proză, teatru.

Date de contact:

Tel. +373 22 23 22 26

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.