Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Vizită de studiu în Sofia, Bulgaria.

În perioada 4-9 aprilie 2022, în cadrul proiectului Erasmus+ CONNECT – Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligență competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia (Project No: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), a fost organizată o vizită de studiu în Sofia, Bulgaria.

Denumirea: „Elemente Ecosistemelor Antreprenoriale”

Locul desfășurării evenimentului: SOHO Creative CoWorking Space

Găzduitorul: Anthology Management (partener al proiectului CONNECT)

La eveniment, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost reprezentată de către Șefa Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, managerul proiectului CONNECT la AMTAP Victoria Tcacenco, dr., profesor universitar; Anastasia Ghimbovscaia, specialist principal al Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, asistenta proiectului CONNECT la AMTAP; Emilia Moraru, dr., conferențiar universitar, expert al proiectului CONNECT la AMTAP.

În timpul vizitei, reprezentanții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au comunicat cu colegii din universități-partenere ale proiectului CONNECT, printre care: Universitatea de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA”, LATVIA; Anthology Mgmt. LLC, GRECIA; Universitatea Tehnică Lappeenranta, FINLAND; Universitatea Agrară de Stat din Moldova; Universitatea Tehnică a Moldovei; Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți, MOLDOVA; Universitatea de Stat de Limbi Străine și Științe Sociale „V.Briusov” din Erevan și Universitatea de Stat Vnadznor; ARMENIA; Universitatea de Stat „Ilia”, GEORGIA.

 Perioada vizitei de studiu era productivă și includea:

MASTERCLASSuri:

 • Dimensiunea problemelor, Anthology Management
 • Cartografierea ecosistemului antreprenorial, Anthology Management
 • Competiție și perturbare, Anthology Management
 • Planificare financială, Anthology Management
 • Pitching
 • Bazele procesului de brevetare, condus de Yiannis Skoulikaris, CEO PatentMind Olanda, ex-director al Oficiului European de Brevete

Membrii delegației au participat la întâlniri cu:

 • fondatorii start-up-urilor Kiril Genov și Yordan Yordanov, Worddio Panagiotis Katsaounis, Metab.io
 • Elena Nikoleva, CEOAngels Club.

VIZITE DE STUDIU la:

 • Universitatea de Economie Națională și Mondială, incl. prezentarea  Inovație în Turism, condusă de către prof. Svetoslav Kaleychev.
 • Puzl CoWorking Facility, unul dintre cele mai mari spații coworking din Sofia, destinată startup-urilor și freelancerilor.
 • Universitatea din Sofia. În cadrul acestei vizite a fost organizată o masă rotundă dedicată analizei celor mai bune și creative practici în domeniul antreprenoriatului academic în frunte cu prof. Tudor Yalamov, Prodecan la Cercetare și Inovare, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Reprezentanții AMTAP au participat de asemenea la ședință de management cu partenerii proiectului CONNECT și au obținut certificate de participare.

În cadrul vizitei de studiu, reprezentanții delegației din Republica Moldova au participat la diverse activități care vizează consolidarea legăturilor dintre universitate și industrie, bazată pe o abordare antreprenorială inteligentă (personalizată) în instituțiile de învățământ superior din țările Parteneriatului Estic și îmbunătățirea inteligenței competitive a studenților și absolvenților (comportamente, abilități etc.) și capacitatea lor de a crea noile locuri de muncă.


„Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană. Suportul financiar din partea Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o andosare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor, şi Comisia nu poate purta răspundere pentru orice mod de utilizare a informației incluse în prezentul proiect de document”

Data: 4-9 aprilie 2022

Locul desfășurării: Sofia, Bulgaria

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.