Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Vizită de studiu în Riga, Letonia

În perioada 4-8 iulie 2022, în cadrul proiectului Erasmus+ CONNECT – Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligență competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia (Project No: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), a fost organizată o vizită de studiu în Riga, Letonia.

Locul desfășurării evenimentuluiUniversitatea de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA”

La eveniment, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost reprezentată de către Șefa Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, manager/expert al  proiectului CONNECT la AMTAP Victoria Tcacenco, dr., profesor universitar; Anastasia Ghimbovscaia, specialist principal al Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, asistent/expert al proiectului CONNECT la AMTAP; Emilia Moraru, dr., conferențiar universitar, expert al proiectului CONNECT la AMTAP.

În timpul vizitei, reprezentanții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au comunicat cu colegii din universități-partenere ale proiectului CONNECT, printre care: Universitatea de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA”, Letonia; Anthology Mgmt. LLC, GRECIA; Universitatea Tehnică Lappeenranta, FINLAND; Universitatea Agrară de Stat din Moldova; Universitatea Tehnică a Moldovei; Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți, MOLDOVA; Universitatea de Stat de Limbi Străine și Științe Sociale „V.Briusov” din Erevan și Universitatea de Stat Vnadznor; ARMENIA; Universitatea de Stat „Ilia”, GEORGIA.

Perioada vizitei de studiu era productivă și includea:

 • Prezentarea generală a Universității de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA” din Riga, Letonia;
 • Explorarea experiențelor Incubatorului de afaceri creative;
 • Familiarizarea cu metodologia de funcționare și experiențele Centrului de învățare pe tot parcursul vieții;
 • Cunoașterea istoriei de succes „Cast print” - startup-ul de tehnologie a sănătății;
 • Explorarea experienței de colaborare industrie-universitate;
 • Prezentarea programelor de co-creare inovatoare pentru studenți ambițioși și companii;
 • Participare în Atelierul de proiectare „Colaborarea industrie-universitare”
 • Explorarea „Producției RISEBA”.
 • Prezentarea istoriei de succes „Roadgames”
 • Familiarizarea cu activitatea Consiliului studenților;
 •  Explorarea istoriei de succes ,,Bruntor”;
 • Participarea la Atelierul dedicat strategiilor de marketing digital.

Reprezentanții AMTAP au participat de asemenea la ședință de management cu partenerii proiectului CONNECT și au obținut certificate de participare.

În cadrul vizitei de studiu, reprezentanții delegației din Republica Moldova au participat la diverse activități care vizează consolidarea legăturilor dintre universitate și industrie, bazată pe o abordare antreprenorială inteligentă (personalizată) în instituțiile de învățământ superior din țările Parteneriatului Estic și îmbunătățirea inteligenței competitive a studenților și absolvenților (comportamente, abilități etc.) și capacitatea lor de a crea noile locuri de muncă.

„Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană. Suportul financiar din partea Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o andosare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor, şi Comisia nu poate purta răspundere pentru orice mod de utilizare a informației incluse în prezentul proiect de document

Data: 4-8 iulie 2022

Locul desfășurării:  Universitatea de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA” (Riga, Letonia)

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.