Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Ședința de management a proiectului Erasmus+ CONNECT, Riga (Letonia)

                                                                                                    


În perioada 16.07.2023 ­­- 20.07.2023 a avut loc Ședința de management a proiectului Erasmus+ CONNECT - Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligența competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia (ref.nr. 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP). Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea de Științe Aplicate (RISEBA University of Applied Sciences) din orașul Riga, Letonia, care a fost gazda acestei întruniri.

La această întâlnire, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) a fost reprezentată de către următoarele persoane: dna Victoria Tcacenco, doctor, profesor universitar, șefa secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, managerul proiectului CONNECT din cadrul AMTAP; dna Marina Valueva, asistent universitar, șefa secției Studii cu Frecvență Redusă și Formare Continuă; Emilia Moraru, doctor, conferențiar universitar, șefa catedrei Pedagogie Muzicală; și dna Ruslana Roman, doctor, conferențiar universitar, șefa secției Managementul Calității și Dezvoltare Curriculară.

Ședința a fost organizată de Zane Raščevska, șefa Centrului Lifelong Learning  (LLL), și alți reprezentanți ai Universității RISEBA, în strânsă colaborare cu coordonatorul consorțiului, dna Elena SIMCIUC.

Programul vizitei a fost divers și complex. În prima zi a întrunirii, evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea rectorului Universității RISEBA, Lucija Rutka. Apoi, Davis Lejniek, specialist în publicitate digitală, a susținut o prezentare bogată în informații despre puterea și utilizarea strategiilor de marketing digital. O altă temă importantă discutată în acea zi a fost legată de prezența eficientă a brandului pe rețeaua de socializare LinkedIn pentru organizații, informația fiind prezentată de către Ieva Drazniece, strateg de comunicare.

În continuare, Nellija Titova, reprezentanta departamentului Marketing și comunicare, care deține și funcția de Prorector pentru dezvoltare, a prezentat Strategiile de marketing pentru instituțiile de învățământ superior. De-a lungul aceleiași zile, s-a purtat o discuție interesantă despre transformarea marketingului contemporan, avându-l ca raportor pe Valters KAŽE, Prorector pentru știință, conferențiar universitar.

În cea de-a doua zi a vizitei, Eliza JAKA, manager de brand la @Sensa/Kilo Health, a dezvăluit participanților secretele marketingului de influență. De asemenea, Eva Reinfeld, reprezentanta departamentului Marketing și Comunicare, a susținut o prezentare informativă despre utilizarea inteligenței artificiale în marketing, oferind exemple de platforme digitale care pot îmbunătăți și amplifica activitatea în acest domeniu.

Un moment important al zilei a fost workshop-ul dedicat programului Power Point (formator - Lev Faingloz), în cadrul căruia participanții au avut oportunitatea să învețe diverse trucuri și să primească sfaturi utile pentru a crea prezentări dinamice și captivante.

În a treia zi a întrunirii, accentul a fost pus pe managementul proiectului, cu o atenție specială acordată livrabilelor pachetelor de lucru 4, 5, 6 și 7. Fiecare instituție parteneră a prezentat un raport detaliat cu privire la activitățile desfășurate în cadrul acestor pachete de lucru. De asemenea, partenerii și-au prezentat Planul de sustenabilitate al proiectului în cadrul instituției pe care o reprezintă, arătând astfel angajamentul pentru continuarea și dezvoltarea rezultatelor proiectului pe termen lung.

Pe lângă raportările curente, au fost discutate și activitățile planificate pentru perioada următoare, care reprezintă etapa finală a proiectului. Toate aceste aspecte au fost luate în considerare pentru a asigura succesul și finalizarea proiectului într-un mod eficient și corespunzător.

La sfârșitul ședinței de lucru, dnul Argyris Spyridis, expert, Anthology Management (Bulgaria), a prezentat un draft al Regulamentului privind organizarea Competiției Naționale. Această competiție are ca scop selectarea finaliștilor pentru prezentarea Startup-urilor la întrunirea finală, care va avea loc în orașul Sofia (Bulgaria) la sfârșitul proiectului, în luna decembrie 2023. Acest eveniment urmează să ofere o platformă pentru promovarea și recunoașterea eforturilor antreprenoriale ale participanților implicați în proiect.

 

Mai multe detalii despre proiectul CONNECT găsiți pe pagina oficială a proiectului: http://connecterasmus.com/ și pe pagina AMTAP a proiectului CONNECT: https://amtap.md/ro/connect/

 

„Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană. Suportul financiar din partea Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o andosare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor, şi Comisia nu poate purta răspundere pentru orice mod de utilizare a informației incluse în prezentulproiect de document”

Data: 16-20.07.2023

Locul desfășurării: Riga, Letonia

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.