Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Ceremonia oficială de finalizare a Proiectului de dotare a Departamentului Multimedia

COMUNICAT DE PRESĂ
Finalizarea ”Proiectului de dotare a Academiei de Muzică, Teatru și
Arte Plastice din Republica Moldova cu dispozitive multimedia”
finanțat de Guvernul Japoniei

Chișinău, 26 noiembrie 2018

În data de 28 noiembrie 2018, orele 16:00, în incinta  Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia a Academiei  de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova (AMTAP) va avea loc ceremonia oficială de finalizare a Proiectului de dotare a Departamentului  Multimedia cu dispozitive multimedia performante, implementat în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”. Valoarea grantului oferit de Guvernul Japoniei constituie 90 871 dolari SUA și a fost utilizat pentru procurarea următoarelor categorii de dispozitive multimedia:

  1. Echipamente Video (5 camere, 38 accesorii pentru filmare)
  2. Echipamente Lumini (13 dispozitive)
  3. Echipamente Editare și Proiecții (2 blocuri de sistem, 2 monitoare pentru editare, 3 proiectoare cu accesorii, 1 ecran profesional)
  1. Software (3 programe profesionale: lucrul cu scenariu, programare filmări si bugetare, 2 manuale de instruire)

Totodată în cadrul acestui Proiect câteva poziții au fost procurate din sursele proprii ale AMTAP în sumă totală de 4 730 dolari SUA.

Dotarea AMTAP cu dispozitive multimedia va îmbunătăți considerabil procesul de instruire practică a studenților Departamentului Multimedia și va spori profesionalizarea lor, astfel contribuind la dezvoltarea cinematografiei și televiziunii naționale, în special:

  • Va asigura modernizarea procesului de studii în cadrul Departamentului Multimedia;
  • Va fortifica capacitatea instituției de instruire și formare profesională a noilor promoții de regizori, directori de imagine, editori, regizori de sunet și producători de film și TV;
  • Va asigura o bună colaborare cu alte facultăți atât din cadrul AMTAP, cât și din alte instituții de profil;
  • Va permite buna organizare, înregistrare și promovare a diverselor evenimente culturale: festivaluri de film și teatru, concerte, expoziții etc.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova domnul Masanobu Yoshii va vizita studioul de filmare și sălile de montaj și proiecție în cadrul Departamentului Multimedia al Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia”, AMTAP pentru a se familiariza cu rezultatele proiectului.

Nota pentru presă:

Data și ora: 28 noiembrie 2018, ora 16:00

Locul: Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia, AMTAP, blocul 1, str. Alexei Mateevici, 111, Chișinău, MD-2009

Contact: Departamentul Multimedia – 022 232226, coordonator proiect Svetlana Arionescu – 060298052

Data: 28.11.2018, ora 16:00

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.