Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

CEMAN ORCHESTRA Central European Music Academies Network SPRING TOUR 2024 "Beyond borders"

CEMAN ORCHESTRA În cadrul Rețelei Central Europene a Academiilor de Muzică (CEMAN), înființată la inițiativa Conservatorului de Muzică Giuseppe Tartini din Trieste, în cooperare cu Inițiativa Central Europeană (CEI), a fost creată orchestra internațională CEMAN cu scopul de a promova tineri muzicieni talentați din regiunea CEI, oferindu-le șansa de a împărtăși experiențe profesionale și de a participa la evenimente muzicale internaționale. Orchestra și-a făcut debutul în 2018 la Zagreb, urmată de un concert la Trieste, sub conducerea croatei Jasenka Ostojić, având-o pe violonista Eleonora Hil ca solistă. În 2019, Orchestra CEMAN a interpretat programe în Croația și Italia, cu violonista Giada Visentin ca solistă și cu Romolo Gessi ca dirijor. În 2022, orchestra a susținut concerte în Croația, Slovenia și Italia, cu violoncelistul Momchil Pandev și Deyan Pavlov ca dirijor invitat. În 2023, orchestra a avut un turneu de primăvară în Croația, Slovenia și Italia, cu violista Beatrice Fitocarev, sub conducerea lui Romolo Gessi, care este în prezent director muzical al orchestrei, și un turneu de toamnă în Croația și Italia, cu violonistul Ion Moșneaga și Denis Ceausov ca dirijor invitat. Proiectul Orchestrei CEMAN este operativ datorită cooperării și efortului Academiilor din Banja Luka, Belgrad, București, Budapesta, Cetinje, Chișinău, Kiev, Ljubljana, Tirana, Trieste și Zagreb.

OLSI QINAMI este dirijor principal și director muzical al London City Philharmonic și dirijor la Orchestra Națională Radio din Albania. Deține un masterat în dirijat orchestral de la Royal Birmingham Conservatoire, unde a studiat cu Daniele Rossini și Michael Seal, o diplomă de licență în dirijat de la Academia de Arte din Albania și o diplomă superioară în dirijat de la Ecole Normale de Musique de Paris, unde a studiat cu Dominique Rouits. Și-a continuat studiile cu Paavo Jarvi, Riccardo Muti, Alexander Vedernikov, Charles Peebles, Mark Heron, Jorma Panula, Michalis Economou, Marco Guidarini, Stefano Ranzani, Alexander Vedernikov, Roland Çene, Petrika Afezolli, Bujar Llapaj, Howard Williams, Neil Thomson. A obținut premiul II la Concursul Internațional de Dirijat cu London Classical Soloists. A colaborat cu orchestre precum BBC Symphony Orchestra, Opera Națională din Slovenia, Opera Hong Kong, Orchestra Radio Norvegiană, Orchestra Festivalului Pärnu, Opera de Stat din Constanța, Opera Națională din Albania, Opera Națională din Macedonia de Nord, Filarmonica din Atena, Opera de Massy din Paris, London Thames Orchestra, Orchestra Amadeus și Corul, Orchestre de Chambre de Versailles, Kammerphilharmonie Graz și multe altele. Este profesor de dirijat la Universitatea de Arte din Tirana.

ADELAJD ZHURI, născut în 1998 în Skrapar (Albania), a început studiile de pian la vârsta de șase ani cu profesoara albaneză Valbona Kasaj, continuându-le la Universitatea de Muzică din Tirana cu Nora Çashku. A câștigat diverse concursuri în Albania, precum Epta Albania, Kenget & Tokes și Pjeter Gaci. În 2017, și-a început studiile de licență și master la Conservatorul de Muzică Tartini din Trieste, sub îndrumarea Teresei Trevisan, absolvind cu cele mai mari note și distincții. În ultimii șase ani, a câștigat peste 25 de premii în competiții precum: Diapason D'oro, Città di Valtidone, Città di Treviso, Ugo Amendola, Città di Belluno, Niš - Serbia, Andrea Baldi - Bologna, Premio Marizza, Premio Crescendo, Radovljica International Piano Competition - Slovenia, Riviera Etrusca, Città di Piove di Sacco, Maria Giubilei. A concertat în săli de concerte și festivaluri prestigioase din Albania, Italia, Slovenia, Serbia, Elveția. A primit o invitație din partea juriului Concursului Ugo Amendola pentru a înregistra primul său CD, produs de IMD Music&Web - Roma. A participat la masterclass-uri cu Ayami Ikeba, Ruben Dalibaltayan, Naum Grubert, Flavio Zaccaria, Alexander Gadjiev, Daniel Rivera și a fost admis la Academia de Muzică din Pinerolo, unde a studiat sub îndrumarea lui Roberto Plano. Din 2023, urmează un masterat solo la Lugano, sub îndrumarea Norei Doallo. Susține în mod regulat recitaluri solo și concerte de muzică de cameră.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.