Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Alumni Meetup și târg al proiectelor Erasmus+

La data de 12 octombrie, profesorii și studenții AMTAP au participat în cadrul  evenimentelor  dedicate aniversării de 35 de ani de la inițierea Programului Uniunii Europene Erasmus+. Aniversarea s-a desfășorat sub egida Anului European al Tineretului.

Victoria Melnic, rector, Ludmila Lazarev, șef dep. Științe umanistice, Angela Leiba, Emilia Moraru, șef catedră Pedagogie muzicală, Ruslana Roman, șef secție Managementul calității și dezvoltare curriculară, Zinaida Brânzilă, decanul FAM, Zoia Guțu, șef department Arta coregrafică și performanță motrică, Tatiana Carauș, prodecan activitate didactică și alții au participat la eveniment.

Masteranda AMTAP Viorica Moldovan a participat la Alumni Meetup, o masă rotunda, în cadrul căreia bursierii Programului de mobilitate academică Erasmus+ au făcut un schimb de idei privind importanța mobilității pentru dezvoltarea profesională și personală a studenților, adaptarea la cerințele pieții europene de muncă. Veți viziona un fragment din masă rotundă:

În cadrul evenimentului a fost desfășurată o expoziție de arte plastice alcătuită din lucrările  studenților, masteranzilor și absolvenților AMTAP cu experiența de mobilitate academică la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE), România; Universitatea din Malaga (UMA), Spania;  Universitatea Afyon   Kocatepe (AKU), Turcia.

 

Lista lucrărilor studenților și absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design:

 

Viorica Moldovan, ,,Forța creării”, ceramică, UNAGE

Valentin Bostan, 2 sculpturi inclusiv ,,Vita”, UNAGE

Vasile Donciu, ,,Muza”, sculptură/bronz, UNAGE

Vasile Burdilă, ,,Grație”,  ceramică, UNAGE,

Anastasia Bevziuk, ,,Mitoză”, gravură, ,,Glas”,

  linogravură, UMA

Arina Coba, ,,Exlibris”, ,,Гнезда”,  gravură, UMA

Laoli-Iulia Mișcișina, ,,Îngerii păzitori”, 2 piese, UNAGE,

Mihaela Motruc, ,,Felafteia și copacul vieții”, 2 piese UNAGE

Ana Marinova, Machet scaun, Compoziție lucrări de curs, AKU  

Ana Piliteai, Machet scaun, lucrare de curs, AKU

Ecaterina Verbițkaia, Proiect Design Vestimentar, UNAGE

 

Aducem sincere mulțumiri drei Viorica Moldovan, pentru participare la expoziție și masa rotundă, dnei Olga Roșca, prodecan FAPDD, asistent universitar, și dlui  Ștefan Bîlba, asistent universitar, dep. Arte decorative și sculptură, care au o organizat expoziție de arte plastice.

 

 

 

Data: 12 octombrie 2022, ora 12:00

Locul desfășurării: Universitatea de Stat „Ion Creangă”

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.