Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Post Event. Mobilitatea academică a profesorilor de la Academia de Muzică și Teatru din Tallinn, Estonia

 

Mobilitatea academică a profesorilor de la Academia de Muzică și Teatru din Tallinn, Estonia

 

În data de 3 mai 2023, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, în cadrul programului de mobilitate academică Erasmus+, a avut loc întâlnirea cu compozitorul – Toivo Tulev, șef al Departamentului de Compoziție de la Academia de Muzică și Teatru din Tallinn, Estonia. În cadrul întâlnirii, compozitorul a povestit despre creația sa, despre stilistica școlii componistice estoniene și despre predominanța și importanța motivelor populare în artă, precum a și oferit o perspectivă mai detailată asupra procesului său creativ.

Iar în perioada 8-11 mai 2023, de asemenea, în cadrul programului de mobilitate academică Erasmus+, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, s-au desfășurat două zile de Masterclass-uri, la pian și vioară, alături de profesorii Mati Mikalai (pian), și Arvo Leibur (vioară), de la Academia de Muzică și Teatru din Tallinn, Estonia. Masterclass-urile au atras atenția studenților, atât din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cât și ai elevilor din colegiile și liceele de profil.

În data de 10 mai 2023, în Sala Mare a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Mati Mikalai și Arvo Leibur au susținut un concert de muzică estoniană, unde publicului i-a fost oferită ocazia inedită de a audia creația compozitorilor estonieni Heino Eller, Eduard Tubin, Ester Magi și Lepo Sumera.

Vă așteptăm cu drag la evenimentele organizate în cadrul proiectului Erasmus+!

 

 

Data: 2-11 mai 2023

Locul desfășurării: AMTAP, blocul II, FAM

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.