Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Educație fără granițe

Astăzi, în Sala Unirii de la AMTAP, a avut loc lansarea proiectului “Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici”. Autorii proiectului sunt doamnele profesoare de la UNATC “I. L. Caragiale” Bogdana Darie și Romina Boldașu, prezente la eveniment, alături de o echipă importantă de la București, în frunte cu domnul Liviu Lucaci, Rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC). Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, (AMTAP), și este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României. 

Domnul Rector Liviu Lucaci a asigurat că UNATC este deschisă spre cea mai concretă și fructuoasă colaborare cu AMTAP: “Teatrul, filmul, toate artele, în general, au această menire de a educa și forma nu numai artiști, ci oameni puternici, frumoși, integri, care să se ajute pe sine, precum și comunitățile din care fac parte”

 

Prezent la eveniment, Ministrul Culturii din Republica Moldova, domnul Sergiu Prodan, a mulțumit partenerilor pentru sprijinul generos, care poate mobiliza și deschide noi perspective pentru AMTAP, în special, și Republica Moldova, în general: “În drumul nostru spre Uniunea Europeană avem nevoie de ajutor. Și cea mai aproape de noi, la propriu și la figurat, este România cu experiența și potențialul său creativ inepuizabil”. 

 Prezentă la eveniment, Marcela Nistor, deputată în Parlamentul RM, și-a exprimat speranța și încrederea că acest proiect va fi unul de succes: “Ca absolventă a UNATC București, am frumoase experiențe a unor campanii, caravane, proiecte, care au avut forța să însuflețească mulți tineri de pe ambele maluri ale Prutului. Odată pătrunși în această lume a teatrului și filmului, simțim schimbarea în bine și dorința de a fi mai buni și mai utili pentru Țara noastră”, a subliniat Marcela Nistor. 

Gazda evenimentului, doamna Victoria Melnic, Rector AMTAP, a mulțumit oaspeților pentru implicare și proiecte, din care creștem și învățăm împreună: “AMTAP va depune toate eforturile pentru o bună gestionare și creare de noi oportunități pentru studenți și profesori. 

La eveniment am fost onorați de prezența reprezentanților Departamentului Relația cu Republica Moldova, ai Ambasadei României la Chișinău, ai Ministerului Culturii din RM, precum și ai celor mai redutabili profesori, absolvenți și studenți ai AMTAP.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.