Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Baze de date

BAZE DE DATE  INTERNAȚIONALE. CATALOAGE. BIBLIOTECI ON-LINE

Catalog WorldCat – OCLC   https://www.worldcat.org/

WorldCat este cel mai mare catalog internațional, care conține milioane de înregistrări bibliografice din colecțiile a mii de biblioteci, din multe țări, în  diverse limbi.

WORLD  DIGITAL LIBRARY  – https//www.wdl.org/en:/

Bibliotecă Digitală Mondială conține cărți, articole, documente, fotografii din 193 de țări. Biblioteca Digitală Mondială (WDL) este un proiect al Bibliotecii Congresului din SUA, realizat cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Cultură și Știință (UNESCO) în cooperare cu biblioteci, arhive, muzee, instituții de învățământ și organizații internaționale din întreaga lume. Acest proiect a debutat cu intenția de a deveni Biblioteca Digitală a Umanității.

Google Scholar https://scholar.google.com/

Google Scholar sau Academic Google este o sursă academică importantă, un motor de căutare disponibil gratuit, care oferă căutare de tip text integral la publicații științifice relevante în diverse domenii. Include: cărți, teze, rezumate și articole în diverse limbi. Materialele de specialitate provin din surse credibile: edituri academice, societăți profesionale, universități și alte organizații notorii.

Cambridge Journals Online  https://www.cambridge.org/core

Cambridge Journals Online oferă acces la o colecție multidisciplinară de 390 de reviste științifice și acoperă o gamă largă de discipline din domeniul științelor exacte, umanistice și sociale: antropologie, arheologie, arte, astronomie, chimie, informatică, educație, inginerie, științe generale, geografie, istorie, limbă și lingvistică, drept, științe ale naturii, literatură, politică și relații internaționale, psihologie, religie, sociologie, statistică și probabilitate.

Biblioteca Digitală Națională  (a României) http://digitool.bibnat.ro/R?RN=723448991 
este alcătuită din colecții digitale create prin digitizarea unor documente aflate în colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a României, organizate după tematici sau după evenimente.

Documentele digitale din domeniul public, aflate în Biblioteca Digitală Națională, se pot utiliza, în mod gratuit, pentru cercetare, studiu individual și în scop noncomercial, cu obligația respectării regulilor de citare a sursei. Din colecții – Partituri:

http://digitool.bibnat.ro/R/I16DUSXQG8S48D44PPF9DFSPPUKN64GU5X2XVL2XHXB2JN1A1D-06640?func=collections-result&collection_id=1236

RefSeek  https://www.refseek.com   RefSeek este un motor de căutare web pentru studenți și cercetători, care are scopul de a face informațiile academice ușor accesibile tuturor.
Cu un design minimalist, RefSeek caută în peste un miliard de documente, inclusiv pagini web, cărți, enciclopedii, reviste și ziare.
Abordarea unică a RefSeek este  acoperirea completă a subiectului fără supraîncărcarea informațiilor dintr-un motor de căutare obișnuit, sporind vizibilitatea informațiilor relevante care sunt adesea pierdute printre link-uri sponsorizate și rezultate comerciale.

OpenDOAR  http://roar.eprints.org/

OpenDOAR (Directory of Open Access) este un directoriu global al  repozitoriilor cu acces deschis.

Digital Commons Network   https://network.bepress.com/

Este o rețea/portal care reunește articole academice gratuite, cu text integral, de la sute de universități și colegii din întreaga lume (circa 500 instituții). Colecția on-line include din ce în ce mai multe documente – peste 3 mil. (articole din reviste, capitole de carte, cărți, disertații, documente de lucru, lucrările conferințelor și alte lucrări științifice originale).

Făcând clic pe „Explore” oriunde pe roata de disciplină multicoloră, se deschide o pagină Commons pentru o anumită disciplină academică. De aici, puteți răsfoi articole populare și adăugate recent. În colecție sunt incluse doar cercetări cu text integral, cu  acces deschis. Sunt multe documente în domeniul artelor și alte domenii adiacente. Câteva exemple din muzică, design, pictură, teatru, filozofie, educație  etc:

https://network.bepress.com/#/arts-and-humanities/music/

https://network.bepress.com/arts-and-humanities/music/music-theory/

https://network.bepress.com/arts-and-humanities/

https://network.bepress.com/arts-and-humanities/art-and-design/painting/

https://network.bepress.com/#/arts-and-humanities/art-and-design/

https://network.bepress.com/#/arts-and-humanities/philosophy/

https://network.bepress.com/explore/?q=theatre&facet=publication_type%3A%22Book+Gallery%22&facet=discipline%3A%22Arts+and+Humanities%22&facet=subject_facet%3A%22College+Theater%22

https://network.bepress.com/education/

Directory of Open Access Journals (DOAJ)  https://doaj.org/

DOAJ este o bază de date importantă cu acces deschis pentru revistele științifice în diverse domenii.

Drama Online    https://www.dramaonlinelibrary.com

Drama Online oferă lucrări academice și ghiduri practice. Colecția, în continuă creștere, satisface nevoile didactice pentru studii și școli de teatru, cursuri de literatură.  De la comedie la tragedie; istoric până la contemporan.

Wiley Online Library https://onlinelibrary.wiley.com/

Wiley Online Library cuprinde o colecție multidisciplinară de 1600 reviste și peste 21000 de cărți online, lucrări de referință pentru cercetare.
Accesul este oferit în regim de testare.

Web of Science  http://access.webofknowledge.com

Web of Science este una dintre cele mai importante surse internaționale de documentare ştiinţifică. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunoaşterea ştiinţifică a articolelor ştiinţifice şi de identificare a noilor tendinte şi tehnologii la nivel mondial. WoS este o bază de date bibliografică şi bibliometrică în format online, livrată pe Internet.

Resurse WoS accesibile:

  • Arts and Humanities Citation Index Web of Science (1975-Curent)
  • Book Citation Index Science Edition – Web of Science (1995-Curent)
  • Conference Proceedings Citation Index Social Science and Humanities Web of Science (1990-Curent)
  • Conference Proceedings Citation Index Science Edition – Web of Science Limited (1990-Curent)
  • Science Citation Index Expanded Web of Science (1945-Curent)
  • Social Sciences Citation Index Web of Science (1956-Curent)
  • Book Citation Index Social Sciences and Humanities Edition – Web of Science (1995-Curent)
  • InCites – Benchmarking.

Vă rugăm să solicitați parola la bibliotecar.

Taylor & Francis Online Journal Library http://www.tandfonline.com/

Taylor & Francis Online Journal Library reunește publicațiile de la trei editori importanți din lume: Taylor & Francis, Routledge și Psychology Press și oferă acces la peste 1700 de reviste din diverse domenii. Peste 950 de titluri sunt indexate în Thomson Reuters’Citation Indexes/Web of Science. Pentru participanții proiectului sunt propuse două pachete: ST (Science & Technology) și SSH (Social Science & Humanities).

Accesul este realizat în cadrul rețelei de calculatoare a instituției.

HINARI   http://www.who.int/hinari                                     

acces la bazele de date internaţionale prin intermediul programului HINARI care oferă acces la cercetările internațonale în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor sociale conexe (Social SciencesEducation and Library Science, Philosophy and Humanities etc.)

Vă rugăm să solicitați parola la bibliotecar.

SAGE Research Methods  http://methods.sagepub.com/

SAGE Research Methods sprijină cercetarea la toate nivelurile, oferind informații care vor ghida utilizatorii în toate etapele procesului de cercetare, oferind definiții, exemple de studii de caz, seturi de date, tutoriale video etc. Baza de date conține peste 1000 de cărți, lucrări de referință, articole din reviste, videoclipuri educaționale. SAGE Research Methods este un instrument on-line esențial pentru cercetători.

Arts & Humanities Database    https://www.proquest.com/products-services/Arts_and_Humanities.html

Baza de date conține aproximativ 600 de reviste științifice străine și publicații seriale în toate ramurile artei, culturii și științelor umaniste. Sunt prezentate textele complete ale majorității articolelor; informații bibliografice sunt furnizate pentru unele surse. Publicațiile în limba engleză prevalează. Gama principală de reviste este prezentată de la mijlocul anilor ’80. Printre reviste: The Architects ’Journal (Londra), The Art Bulletin (New York), New Theatre Quarterly (Londra) și altele.

Biblioteca Digitală a Bibliotecii Naționale a Franței conține mil. de cărți, partituri, manuscrise, documente video etc:
https://gallica.bnf.fr/accueil/fr/content/accueil-fr?mode=desktop

Artcyclopedia http://www.artcyclopedia.com   Artcyclopedia este o bază de date cuprinzătoare care include aproximativ 160.000 de legături către  2.900 site-uri de artă cu lucrări efectuate de peste 9.000 de artiști.
Majoritatea artiștilor listați sunt pictori și sculptori, dar pot fi găsiți și artiștii care folosesc și alte forme artistice de exprimare.
Platforma este o bază de date cuprinzătoare a unor artiști; o căutare va afișa imagini, articole, dar și lista de galerii din întreaga lume care găzduiesc lucrările specifice.

ARTSTOR   https://www.artstor.org

O bibliotecă digitală care conține peste 2 milioane de imagini și fișiere multimedia care cuprind artă, arhitectură, științe umane, științe sociale, cu instrumente pentru predare, cercetare cu materiale vizuale.

ABC Gallery
www.abcgallery.com
Muzeu de pictură on-line. Conţine biografii, comentarii istorice, principalele opere de artă ale marilor artişti.

Allmusic (în trecut, All Music Guide)
www.allmusic.com
Bază de date de tip metadata despre muzică, deţinută de All Media Guide.

Jazz Music Library  https://search.alexanderstreet.com/jazz   O colecție numeroasă de înregistrări de jazz

CSA RESEARCH PACK
www.csa.com
Cuprinde reviste ştiinţifice, instrumente eficiente în finanţarea proiectelor şi în activitatea de publicare a articolelor scrise de autori români. Conţine 3 secţiuni:
• PapersInvited – prezintă oportunităţi de publicare de articole ştiintifice în cadrul conferinţelor şi în diferite numere ale jurnalelor de prestigiu.
• COS Funding Opportunities – informaţii despre granturile de cercetare disponibile în întreaga lume.
• Community of Scholars – acces direct la comunitatea ştiinţifică din toată lumea.

JSTOR
www.jstor.org
Domenii: artă, afaceri, economie, istorie, muzică, ştiinţe politice, sociologie, ecologie, matematică, statistică, drept, religie, teologie etc.
Oferă o arhivă interdisciplinară de înaltă calitate, care vine în sprijinul procesului de predare şi cercetare.

ISI Web of Science
www.isiknowledge.com
Domenii: ştiinţele vieţii, ştiinţe fizice şi chimice, antropologie, drept, ştiinţa informării, arhitectură, dans, muzică, film şi teatru, ştiinţe biologice, inginerie, ştiinţe medicale.
Baza de date bibliometrica Web of Science oferă acces la rezumatele articolelor a peste 10.000 reviste importante, majoritatea cu indice de impact ISI din 256 de discipline

LION (Literature Online)
www.lion.chadwyck.co.uk
Conţine peste 300000 de lucrări full-text din poezie, proză, dramă engleză, împreună cu critică online şi  referinţe.

PIO
www.pio.chadwyck.co.uk
Index electronic, care conţine milioane de articole publicate în domeniul artelor, ştiinţelor umaniste, ştiinţelor sociale pe o perioadă de peste 300 de ani.

SCOPUS
www.scopus.com
Domeniile: ştiinţe sociale (artă, ştiinţe umaniste, afaceri, management, psihologie, economie), ştiinţele vieţii (biologie, biochimie, genetică, farmaceutică), ştiinţe medicale, ştiinţe exacte (fizică, chimie, astronomie, ştiinţe ale mediului).
Scopus oferă instrumente utile, precum: informaţii despre autor, listă de citări, rezultate web (motorul de cautare Scirus oferă doar rezultate ştiinţifice patentate).

Springerlink – Journals
www.springerlink.com
Domenii: arhitectură, design, muzică, sociologie, psihologie, asistenţă socială, biomedicină, chimie, biologie, business, economie, contabilitate, finanţe, management, marketing, automatică, informatică, ştiinţa mediului, geografie, geologie, inginerie, ştiinţe umaniste şi sociale, drept, matematică, statistică, medicină, fizică, astronomie etc.
Springerlink oferă resurse electronice de documentare stiinţifică.

A Very Potter Musical 35
www.lastfm.ru/music

American Memory the Library of Congress
www.memory.loc.gov

IMSLP / Petrucci Music Library / Biblioteca Musicale Petrucci
www.imslp.org

Project Gutenberg
www.gutenberg.org

Risorse internet di musica e musicologia
www.muspe.unibo.it

Библиотеки музыкальные
www.belcanto.ru

Музыкальная библиотека Nephele
www.nephele.kulichki.ru

Семплы, библиотеки семплов
www.wavecity.ru

ENCICLOPEDII. DICŢIONARE on-line

Art cyclopedia: The Fine Art Search Engine
www.artcyclopedia.com
Art enciclopedia conţine: ştiri, articole, glosare, termeni, imagini, site-uri de artă, peste 160 mii link-uri.

Word Music Online    hthttps://www.oxfordmusiconline.com

Word Music Online reprezintă Grove Music Online, prima enciclopedie online de muzică  din lume, care  oferă o acoperire cuprinzătoare de muzică, muzicieni.

Enciclopedia Britannica
www.britannica.com
Domenii: artă şi divertisment; istorie şi umanitate; ştiinţă şi tehnică; lume şi călătorii; sănătate; educaţie.

Oxford Art Online  https://www.oxfordartonline.com

Este un portal pentru căutarea mai multor enciclopedii și dicționare de artă, printre care Grove Art Online, Dicționarul Benezit al pictorilor, Enciclopedia Estetică, Oxford în Arta Occidentală și Dicționarul Concis al Artelor din Oxford. Înscrierile includ bibliografii pentru cercetări suplimentare, imagini și, deseori, exemple de semnături ale artiștilor.

Enciclopedia Mitică
www.pantheon.org
Referire: mitologie, legende, folclor din întreaga lume, cuprinde peste 5700 de referinţe.

Enciclopedia de Arte – EntradaGratis.com

www.entradagratis.com
Reprezintă domeniul artelor

Enciclopedia del arte universal
www.promociones.laverdad.es/murcia/300-enciclopedia-del-arte-universal
Reprezintă domeniul artelor

Enciclopedia României
www.enciclopediaromaniei.ro

Instrument Encyclopedia
www2.si.umich.edu

Itaú Cultural / encyclopedias
www.itaucultural.org
Reprezintă domeniul artelor

Dicţionar explicativ al limbii române
www.dexonline.rowww.vocabular.ro

Dicţonar explicativ de arta – ArtSpace.ro
www.dictionar-arta.artspace.ro
Dicţionar de termeni, definiţii în domeniul artelor

Dicţionarul plasat pe serverul Biography
www.biography.com
Reflectă datele despre personalităţi remarcabile din diferite domenii de activitate ale epocii – din Lumea Antică pînă în prezent.

Dicţionar Român – Englez / Englez-Român/  Român-ALTE LIMBI
www.hallo.ro
Dicţionarul conţine circa 565000 de  definiţii în domeniul artelor

www.dic.academic.ru
Include: Dicţionarele explicative de Dali, Ojegov, Uşacov; Enciclopedia lui Brogauz şi Efron; Dicţionar de istorie; peste 1000 de biografii

INSTITUŢII DE PROFIL

Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Cluj Cluj-Napoca
www.amgd.ro

Academia de Muzică Poznan Ignacy Jana Paderewski
www.amuz.edu

Academy of Music & Dance Plovdiv, Bulgaria
www.artacademyplovdiv.com

Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris
www.cnsmdp.fr

Conservatorio Giuseppe Verdi, Torino
www.conservatoriotorino.eu

Conservatorio Niccolò Paganini, Italia
www.conservatoriopaganini.org

Harvard University, SUA
www.harvard.edu

Kyoto University, Japonia
www.kyoto-u.ac.jp/en

Stanford University, SUA
www.stanford.edu

Peking University, China
www.english.pku.edu.cn

Universitatea de Artă şi Desing, Cluj Napoca
www.uad.ro/web/ro/Biblioteca/Biblioteca

Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L.Caragiale”
www.unatc.ro

Universitate de Arte din Tîrgu Tîrgu-Mureş
www.uat.ro

Universitatea de Arte “George Enescu”, Iaşi
www.arteiasi.ro

Universitatea de Belle Arte din Viena
www.akbild.ac.at

Universitatea de Muzică şi Artă Dramatică din Viena
www.mdw.ac.at

Universitatea de Vest, Timişoara
www.uvt.ro

Universitatea “Lucia Blaga”, Sibiu
www.ulbsibiu.ro

Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti
www.unmb.ro

University of Arts, London
www.arts.ac.uk

University of California, Berkeley, S SUA UA
www.berkeley.edu

University of Cambridge, UK
www.cam.ac.uk

University of Chicago, SUA
www.depaul.edu

University of Oxford, UK
www.ox.ac.uk

University of Tokyo, Japonia
www.u-tokyo.ac.jp

University of Toronto, Canada
www.utoronto.ca

University of Sydney, Australia
www.sydney.edu.au

Universitatea Valahia, Târgovişte
www.valahia.ro

Yale University, SUA
www.yale.edu

Всероссийский государственный институт кинематографии им. С.А.Герасимова (ВГИК)
www.vgik-edu.ru

Московская государственная консерватория им. П.И. Чайковского
www.mosconsv.ru

Московский государственный университет культуры и искусства
www.msuc.edu.ru

Российская академия театрального искусства – ГИТИС
www.gitis.net

Российский институт культурологии
www.riku.ru

Санкт-Петербургская академия театрального искусства
www.academy.tart.spb.ru

Санкт-Петербургский государственный академический институт живописи, скульптуры и архитектуры имени И. Е. Репина
www.artsacademy.ru

Санкт-Петербургский государственный университет культуры и искусства
www.spbguki.ru

Санкт-Петербургский государственный университет технологии и дизайна
www.sutd.ru

Театральный институт имени Бориса Щукина
www.htvs.ru

Школа-студия им. Вл.И.Немировича-Данченко при МХАТ им. А.П.Чехова
www.mhatschool.theatre.ru

BIBLIOTECI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova
www.bnrm.md

Biblioteca Centrală a Universităţii de Stat din Moldova
www.usm.md

Biblioteca Ştiinţifică Centrală a Academiei de Ştiinţe a Moldovei
http://bsclupan.asm.md/?lng=1

Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat din Bălţi
http://libruniv.usarb.md/index.php/ro/

Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”
filiala Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu”
Bibliotec@ Ta

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.