În perioada 21-26 martie 2022, în cadrul proiectului Erasmus+ CONNECT – Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligență competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia (Project No: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), a fost organizată o vizită de studiu la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, ROMÂNIA. La eveniment, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost reprezentată de către Șefa Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, managerul proiectului CONNECT la AMTAP – dna Victoria Tcacenco, dr., profesor universitar, și Anastasia Ghimbovscaia – specialist principal al Secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, asistenta proiectului CONNECT la AMTAP.
În timpul vizitei, reprezentanții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au comunicat cu colegii din universități-partenere ale proiectului CONNECT, printre care: Universitatea de Business, Arte și Tehnologie „RISEBA”, LATVIA; Anthology Mgmt. LLC, GRECIA; Universitatea Tehnică Lappeenranta, FINLAND; Universitatea Agrară de Stat din Moldova; Universitatea Tehnică a Moldovei; Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți; Universitatea de Stat de Limbi Străine și Științe Sociale „V.Briusov” din Erevan și Universitatea de Stat Vnadznor; ARMENIA; Universitatea de Stat „Ilia”, GEORGIA. Au fost discutate modele de organizare a cursurilor viitoare pentru studenții AMTAP în cadrul proiectului CONNECT.
Perioada vizitei de studiu era plină de evenimente. În încinta Universității Naționale de Teatru și Film „I.L.Caragiale” au fost desfășurate:
ATELIERE:
V.Tcacenco și A. Ghimbovscaia au obținut certificate de participare.
VIZITE DE STUDIU ȘI ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII:
Reprezentanții AMTAP au participat de asemena la ședință de management cu partenerii proiectului CONNECT.
În cadrul vizitei de studiu, reprezentanții delegației din Republica Moldova au participat la diverse activități care vizează consolidarea legăturilor dintre universitate și industrie, bazată pe o abordare antreprenorială inteligentă (personalizată) în instituțiile de învățământ superior din țările Parteneriatului Estic și îmbunătățirea inteligenței competitive a studenților și absolvenților (comportamente, abilități etc.) și capacitatea lor de a crea noile locuri de muncă.
„Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană. Suportul financiar din partea Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o andosare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor, şi Comisia nu poate purta răspundere pentru orice mod de utilizare a informației incluse în prezentul proiect de document”
Data: 21-26 martie 2022
Locul desfășurării: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, ROMÂNIA