Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Ședința de management a proiectului Erasmus+ CONNECT

                                                                                                                


În perioada 25.04.2023-27.04.2023 a fost organizată Ședința de management a proiectului Erasmus+ CONNECT -  Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligența competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia (ref.nr. 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP). Instituțiile gazdă în incinta cărora s-a organizat evenimentul au  fost Universitatea de Stat de Teatru și Cinema Shota Rustaveli (TAFU) și Universitatea de Stat ILIA, Tbilisi, Georgia.

La eveniment Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost reprezentată de către dna Victoria Tcacenco, dr., profesor universitar, șefa secției Integrare Europeană și Mobilitate Academică, managerul proiectului CONNECT din cadrul AMTAP, dna Marina Valueva, asistent universitar, șefa secției Studii cu frecvență redusă și Formare Continuă, Emilia Moraru, dr., conferențiar universitar, șefa catedrei Pedagogie muzicală și dna Ruslana Roman, dr., conferențiar universitar, șefa secției Managementul Calității și Dezvoltare Curriculară.

Programul vizitei a fost unul complex și variat. În cadrul întrunirii dna Elena Simciuc a prezentat un raport intermediar, s-a discutat referitor la Planul/Strategia de sustenabilitate a proiectului. Instituțiile membre a proiectului și-au împărtășit experiența și au prezentat rezultatele obținute în cadrul Competitive Intelligence Program/Program pentru inteligență competitivă (CIP) 1, au raportat cu privire la implementarea ediției a 2-a a CIP și planificarea ediției a 3-a.

A fost pusă în discuție activitatea de elaborare a modelului comun al Planului de acțiune de comunicare și colaborare între instituțiile de învățământ superior și industrie/întreprinderi.

Partenerii europeni au prezentat informații referitor la vizitele lor în țările partenere.

În cadrul evenimentului a fost desfășurată și Ceremonia de decernare a certificatelor pentru prima cohortă a CIP din Universitatea de Stat ILIA, Georgia.

Pe parcursul vizitei au fost organizate diverse activități. Studenții Universității de Stat de Teatru și Cinema Shota Rustaveli au prezentat un concert cu dansuri naționale și muzică corală. Colegii georgieni au organizat un tur prin Universitatea de Stat ILIA unde au fost vizitate diverse laboratoare, centre, precum și SMART Cafe-ul Universității de Stat de Teatru și Cinema Shota Rustaveli.

Membrii proiectului au vizitat Agenția de Inovare și Tehnologie a Georgiei (GITA). GITA a fost înființată sub supravegherea Ministerului Economiei și Dezvoltării Durabile ca principal coordonator și mediator al proceselor de inovare din țară cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale. GITA a dat un impuls puternic dezvoltării ecosistemului de inovare din Georgia. A pus bazele înființării instituțiilor de sprijinire a inovației în toată țara, ca parte a responsabilității funcționale a GITA: parcuri științifice și tehnologice, incubatoare de afaceri, acceleratoare, centru de transfer de tehnologie, laboratoare de inovații industriale (FabLabs), laboratoare de inovare (ILabs) și centre de inovare. GITA a inițiat și a executat primele apeluri competitive deschise pentru finanțarea prin granturi pentru start-up-uri inovatoare și proiecte de inovare. Agenția are drept scop stimularea inovației, tehnologiilor moderne, cercetării, facilitarea comercializării și utilizării cercetării și dezvoltării. De asemenea, GITA sprijină start-up-urile inovative, inclusiv a studenților, și facilitează cooperarea dintre reprezentanții oamenilor de știință și ai întreprinderilor.

A fost vizitată Fabrica Tbilisi ­­– un centru cultural multifuncțional, reorganizat în incinta unei fabrici vechi de cusut din epoca sovietică, cu studiouri artistice, cu baruri și cafenele în stil urbanistic, cu spații de co-working, cu spații deschise pentru comunicare și pentru organizarea diverselor evenimente sociale.

Pe teritoriul Fabricii se află Impact Hub Tbilisi – o organizație profesională dedicată persoanelor fizice, antreprenorilor, întreprinderilor, start-up-urilor care au un impact pozitiv în Georgia, oferind un spațiu de colaborare și devenind un loc pentru lucru pentru mai mult de 20000 de oameni. Pe lângă facilitățile inspiratoare ale spațiului co-working, Impact Hub Tbilisi oferă evenimente educaționale, facilități de conferințe, workshop-uri, ateliere, training-uri, cele mai bune programe pentru antreprenorii sociali și conversații care provoacă gândirea despre cele mai importante probleme sau provocări ale societății noastre. Aici este locul care generează idei, inovații și colaborări între membrii săi și cei din exterior.

 

Mai multe detalii despre proiectul CONNECT găsiți pe pagina oficială a proiectului: http://connecterasmus.com/ și pe pagina AMTAP a proiectului CONNECT: https://amtap.md/ro/connect/.

 

„Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană. Suportul financiar din partea Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o andosare a conținutului care reflectă doar părerile autorilor, şi Comisia nu poate purta răspundere pentru orice mod de utilizare a informației incluse în prezentul proiect de document”

Data: 25-27 aprilie 2023

Locul desfășurării: Tbilisi, Georgia

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.