Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Participarea echipei proiectului Jean Monnet TEIDCIPEI la Seminarul științific metodologic "PROBLEME METODICO-DIDACTICE ȘI DE ASIGURARE A CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ARTISTIC SUPERIOR"

 

 

Participarea echipei proiectului Jean Monnet TEIDCIPEI la Seminarul științific metodologic

"PROBLEME METODICO-DIDACTICE ȘI DE ASIGURARE A CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ARTISTIC SUPERIOR"

 

În data de 17 noiembrie 2023 la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a avut loc Seminarul științific metodologic "PROBLEME METODICO-DIDACTICE ȘI DE ASIGURARE A CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ARTISTIC SUPERIOR" în format mixt, online și offline, la care au participat circa 50 de cadre didactice din Republica Moldova, România și Ucraina.

Seminarul a fost o ocazie de a împărtăși cu comunitatea academică realizările obținute în primul an de implementare a proiectului Jean Monnet TEDCIPEI "Dezvoltarea identității europene prin cultură în procesul de integrare europeană" 101085561-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH. Ludmila Lazarev, dr., conf. univ., șef Departamentul Științe Socio-umanistice și Limbi Moderne, manager de proiect, în comunicarea prezentată la ședința în plen s-a referit la acțiunile întreprinse în cadrul proiectului pentru a asigura introducerea Modulului interdisciplinar privind identitatea culturală europeană în curricula universitară, la activitatea metodico-științifică și didactică realizată de membrii echipei.  Totodată au fost menționate   prioritățile, perspectivele și importanța proiectului TEIDCIPEI pentru asigurarea calității studiilor la AMTAP.  Victoria Rocaciuc, dr. hab., conf.univ., în comunicarea sa cu titlul „Abordări inovative în predarea disciplinei „Curente și sinteze în arta europeană modernă și contemporană” a vorbit despre integrarea noilor strategii de predare-învățare-evaluare în cadrul cursului, despre materialele metodico-didactice elaborate în format digital și îmbunătățirea  experienței de învățare a studenților prin consolidarea competențelor profesionale teoretico-analitice în materia limbajului și formelor de manifestare artistică contemporană specifică spațiului european.

Mariana Zubenschi, dr., lector univ., în discursul său s-a referit la dezvoltarea competențelor digitale în cadrul cursului „Psihologia comunicării: identitate în context european” prin utilizarea mai multor platforme educaționale și aplicații digitale, la metodele de predare și organizarea lucrului individual al studentului, reieșind din experiența implementării noului curs.

Seminarul științific metodologic a oferit oportunitatea de a discuta problemele ce țin de asigurarea calității în învățământul artistic superior și a aprecia rolul proiectelor europene în acest proces.

Programul Seminarului


Mai multe detalii despre proiectul TEIDCIPEI  găsiți pe pagina AMTAP a proiectului TEIDCIPEI:  https://amtap.md/ro/despre-teidcipei.html

„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data: 17 noiembrie 2023

Locul desfășurării: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.