Participarea la Conferința științifică cu participare internațională „Probleme sensibile și controversate ale societății contemporane”
În cadrul Conferinței științifice naționale cu participare internațională „Probleme sensibile și controversate ale societății contemporane”, Ludmila Lazarev, coordonatoarea proiectului Jean Monnet TEIDCIPEI, a avut ocazia să prezinte comunicarea „Identitatea europeană și națională în viziunea tineretului creator din Republica Moldova”. Evenimentul, desfășurat pe 25-26 octombrie 2024 la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, a reunit specialiști din domeniul științelor socio-umaniste din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus pentru a dezbate provocările contemporane ale societății.
În intervenția sa, Ludmila Lazarev a scos în evidență rezultatele studiului realizat în cadrul proiectului TEIDCIPEI, punând accent pe percepțiile tinerilor din învățământul artistic superior față de valorile naționale și europene. A fost explorat modul în care tinerii creatori își conturează identitatea națională și europeană, abordând în același timp provocările și oportunitățile de integrare culturală și socială în contextul european. L.Lazarev a menționat că educația și implicarea civică a acestor tineri este vitală pentru consolidarea valorilor democratice și a identității europene în procesul de integrare europeană.
În calitate de moderatoare a secțiunii „Dilemele democrației: provocări și riscuri”, Ludmila Lazarev a subliniat că aspectele identitare sunt cruciale pentru construirea unei societăți democratice și coezive, capabile să facă față provocărilor lumii contemporane.
Pentru detalii: AICI
„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.”
Data: 25-26 octombrie 2024
Locul desfășurării: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”