Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Materialele seminarului ştiinţific metodologic "Probleme metodico-didactice și de asigurare a calității în învăţământul artistic superior: 17 noiembrie 2023" - Contribuția echipei TEIDCIPEI

 

page23image990964960

Materialele seminarului ştiinţific metodologic

Probleme metodico-didactice și de asigurare a calității în învăţământul artistic superior: 17 noiembrie 2023 -

Contribuția echipei TEIDCIPEI

 

          Apariția volumului Materialele seminarului științific metodologic: Probleme metodico-didactice și de asigurare a calității în învățământul artistic superior: 17 noiembrie 2023”, Chișinău, 2024, care include contribuțiile echipei proiectului Jean Monnet TEIDCIPEI, reprezintă o realizare semnificativă în domeniul educației artistice. Acest volum aduce o perspectivă valoroasă asupra provocărilor și soluțiilor în asigurarea calității în învățământul artistic superior, încurajând schimbul de idei și bune practici între cadrele didactice și specialiști, și susținând promovarea identității culturale europene prin educație și artă.

        În acest volum, membrii echipei TEIDCIPEI (L. Lazarev, V. Rocaciuc, M. Zubenschi) au adus în discuție experiența și perspectivele viitoare ale implementării Modulului interdisciplinar privind identitatea culturală europeană în cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În articolul său, L. Lazarev , dr., conf. univ., a subliniat importanța educației în spiritul valorilor europene, prezentând activitățile de predare și cercetare desfășurate în cadrul proiectului TEIDCIPEI pentru dezvoltarea identității culturale europene la tinerii creatori. Totodată au fost elucidate provocările și oportunitățile de implementare a proiectului, menționându-se  necesitatea promovării identității europene prin inițiative culturale  și stimularea dezbaterilor publice privind importanța acestei identității pentru o Europă mai puternică.

      Victoria Rocaciuc, dr. hab., conf.univ., în articolul „Abordări inovative în predarea disciplinei Curente și sinteze în arta europeană modernă și contemporană” a analizat integrarea noilor strategii de predare-învățare-evaluare, inclusiv elaborarea materialelor metodico-didactice digitale și impactul lor asupra consolidării competențelor profesionale și analitice ale studenților în domeniul artei contemporane. V. Rocaciuc a menționat că promovarea cunoașterii și a schimbului de idei în domeniul artistic și cultural, înțelegerea profundă a diversității culturale europene și integrarea acesteia în practica artistică, vor contribui la dezvoltarea și consolidarea identității culturale europene atât în în rândul studenților, cât și al publicului larg.

         În studiul său, Mariana Zubenschi, dr., lector univ., a abordat dezvoltarea competențelor digitale în cadrul cursului „Psihologia comunicării: identitate în context european,” menționând utilizarea platformelor educaționale și aplicațiilor digitale care facilitează metode inovative de predare și organizare a lucrului individual pentru studenți, bazate pe experiența de implementare a disciplinii. Prin intermediul acestui curs, consideră autoarea,  studenții dobândesc competențe esențiale în comunicarea interculturală și înțelegerea identității europene, contribuind astfel la dezvoltarea unei perspective interdisciplinare și la promovarea integrării europene prin cultură și comunicare.

 

Textul integral al articolelor găsiți aici

„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.”

Data: octombrie 2024

Locul desfășurării: AMTAP

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.