Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Sesiune de discuție cu privire la programele comune de studii

                                                                              


În cadrul proiectului ErasmusEnhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova - QFORTE (număr de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) s-a desfășurat o Sesiune online de discuție, subiectul căreia a fost Programele comune de studii. Evenimentul dat a avut loc pe data de 6 aprilie 2022 și a fost organizat de către Agenția CEENQA (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies), având în calitate de participanți reprezentanți din toate universitațile partenere atât din Republica Moldova, cât și din Uniunea Europeană. De asemenea, au participat și reprezentanți din partea ANACEC, precum și din partea Ministerului Educației  și Cercetării. Din partea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice la ședință a participat Pavel Gamurari, dr., lector universitar, prim-prorector pentru activitatea didactică.

Sesiunea s-a axat pe două subiecte importante: programele comune de studii și abordarea europeană. În cadrul primului subiect reprezentanții MEC și ANACEC au discutat referitor la aspectele practice de evaluare externă a calității programelor comune de studii. În calitate de expert din partea Agenției slovene de asigurare a calității – NAKVIS – a vorbit Klemen Šucic, șeful Departamentului de asigurare a calității și cooperare internațională.

A fost discutat proiectul Procedurii privind autorizarea de funcționare provizorie și de acreditare a programelor comune de studii superioare elaborat de ANACEC.

Al doilea subiect discutat s-a referit la abordarea europeană în ceea ce privește asigurarea externă a calității programelor comune de studii, speaker fiind Ronny Heintze, director adjunct pentru dezvoltare internațională de la Agenția germană de asigurare a calității – AQAS. Discursul său s-a bazat pe următoarele repere: Ce sunt programele comune; Cum sunt evaluate programele comune; Standardele în Abordarea Europeană și Procedura Abordării Europene.

Sesiunea s-a finalizat cu o rundă de discuții între partenerii din Republica Moldova și cei europeni.

În urma acestei sesiuni, proiectul Procedurii privind autorizarea de funcționare provizorie și de acreditare a programelor comune de studii superioare va fi completat și adaptat la recomandările cadrului european și a experienței instituțiilor partenere.

Programul evenimentului


Mai multe detalii despre proiectul QFORTE  găsiți pe pagina oficială a proiectului: https://qforte.usm.md/ și pe pagina AMTAP a proiectului QFORTE: https://amtap.md/ro/qforte/

 

Data: 06.04.2022

Locul desfășurării: Online

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.