Domenii: arte, științe socio-umanistice
Scopul: susținerea procesului didactic și de cercetare
Conținut: 7 capitole (repere: resurse on-line create de Biblioteca AMTAP, resurse naționale, resurse internaționale, resurse în domeniul artelor, cursuri on-line, instrumente de cercetare etc.)
CONSULTAȚI RESURSELE ELECTRONICE LA DISTANȚĂ
Programul Bibliotecii cu publicul este suspendat. Totodată își continuă activitatea la distanță, oferind servicii și produse informaționale on-line.
Biblioteca recomandă utilizarea resurselor informaționale on-line în sprijinul procesului de studii și cercetare.
Accesați catalogul electronic on-line http://catalog.lib.amtap.md , Repozitoriul Instituțional (arhiva electronică a publicațiilor profesorilor AMTAP în acces deschis) http://repository.amtap.md:8080 , publicațiile Bibliotecii cu textul integral https://amtap.md/…/publicatiile-bibliotecii…/biobibliografii/ ,
Biblioteca electronică https://amtap.md/biblioteca/biblioteca-electronica-2/
Informații despre baze de date, biblioteci on-line https://amtap.md/bi…/resurse-informationale-2/baze-de-date-2/
Pentru întrebări, informații, solicitări utilizați mijloacele electronice de comunicare:
Adresele Bibliotecii: biblioteca@amtap.md; bibliotecaamtap@gmail.com
Adresele directorului: rodica.avasiloaie@amtap.md; rodica.avasiloaie@gmail.com
Vom oferi recomandări suplimentare, referințe electronice cadrelor didactice, decanatelor, studenților.
Biblioteca a finalizat verificarea integrală a colecțiilor de cărți din toate cele trei blocuri. Cifra finală este de 65 437 u.m. de cărți.
În urma verificării integrale a tuturor colecțiilor (documente de muzică tipărită, cărți, manuscrise, reviste, ziare, documente audiovizuale), fondul Bibliotecii constituie 186 969 u. m. (la 01.01.2020).
Expoziție
10.02.20 – 17.02.20
bl. I, Sala de lectură
Biblioteca vă prezintă noul produs informațional: Repozitoriul Instituțional al AMTAP – arhiva electronică instituțională, care va include toate rezultatele științifice ale membrilor comunității academice AMTAP.
Vă invităm să accesați primele publicații cu text integral http://repository.amtap.md:8080
„Open for Whom? Equity in Open Knowledge”
„Deschis pentru cine? Echitate în Cunoștințe Deschise”
Biblioteca AMTAP promovează resursele informaționale cu acces deschis, invită cadrele didactice, cercetătorii, studenții să le utilizeze.
Important!
Îndemnăm să accesați bazele de date științifice Cambridge Journals Online și SAGE Research Methods pentru procesul de studii și cercetare.
Cursul Bazele culturii informației include tema Accesul Deschis.
De asemenea, pe parcursul întregului an oferim informații, consultații, instruiri la acest subiect de importanță globală.
Expoziție jubiliară
Iurie Canaşin – semănător de lumină
27.09.19 – 05.10.19
bl. I, Sala de lectură
Wiley Online Library https://onlinelibrary.wiley.com/
Wiley Online Library cuprinde o colecție multidisciplinară de 1600 reviste și peste 21000 de cărți online, lucrări de referință pentru cercetare.
Accesul este oferit în regim de testare, până la 31 octombrie a.c.
SAGE Research Methods
SAGE Research Methods sprijină cercetarea la toate nivelurile, oferind informații care vor ghida utilizatorii în toate etapele procesului de cercetare, oferind definiții, exemple de studii de caz, seturi de date, tutoriale video etc.Baza de date conține peste 1000 de cărți, lucrări de referință, articole din reviste, videoclipuri educaționale.SAGE Research Methods este un instrument on-line esențial pentru cercetători.
Accesul la baza de date este oferit în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România. Coordonator național: Biblioteca Științifică a Academiei de Studii Economice.
Accesul este asigurat în incinta AMTAP.
Vă reamintim că beneficiați de acces și la alte baze de date științifice internaționale importante:
Web of Science http://access.webofknowledge.com (solicitați parola de la bibliotecar)
Cambridge Journals Online https://www.cambridge.org/core
Taylor & Francis http://www.tandfonline.com/
HINARI http://www.who.int/hinari/en/ (solicitați parola de la bibliotecar)
Web of Science este una dintre cele mai importante surse internaționale de documentare ştiinţifică. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunoşterea ştiinţifică a articolelor ştiinţifice şi de identificare a noilor tendinte şi tehnologii la nivel mondial. Web of Science (WoS) este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a revistelor ştiinţifice.
Cambridge Journals Online oferă acces la o colecție multidisciplinară de circa 400 de reviste științifice și acoperă o gamă largă de discipline din domeniul științelor exacte, umanistice și sociale (inclusiv: arte, informatică, educație, științe generale, istorie, lingvistică, drept, literatură, politică și relații internaționale, psihologie, religie, sociologie, statistică).
Taylor & Francis Online Journal Library reunește publicațiile de la trei editori importanți din lume: Taylor & Francis, Routledge și Psychology Press și oferă acces la peste 1700 de reviste din diverse domenii. Peste 950 de titluri sunt indexate în Thomson Reuters’Citation Indexes/Web of Science. Pentru participanții proiectului sunt propuse două pachete: ST (Science & Technology) și SSH (Social Science & Humanities).
HINARI este un program în domeniul medicinei, dar, care oferă acces și la baze de date din alte domenii. De exemplu: Education and Library Science, Philosophy and Humanities.
Muzicolog, Doctor în Studiul Artelor activează în cadrul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din 1974.
Este autoare a mai multor manuale şi cărţi de specialitate, precum şi a unui
număr impunător de articole ştiinţifice.
Sub îndrumarea Galinei Cocearova s-au format generaţii de muzicologi, compozitori şi oameni de artă consacraţi.
45 ANI DE ACTIVITATE în cadrul AMTAP
6 MARTIE, 2019
Ora 16:00
SALA MARE, blocul II
Astăzi, 18 februarie 2019 intră în vigoare noua L E G E cu privire la biblioteci
nr. 160 din 20.07.2017
Monitorul Oficial nr.301-315/529 din 18.08.2017
Atelier profesional național
5 februarie 2019
Organizator, formatori:
Biblioteca Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice – centru metodologic departamental.
Participanți: bibliotecari din instituțiile de învățământ cu profil de arte (centru de excelență, colegii, licee din Chișinău, Soroca).
Subiecte: cercetarea statistică în bibliotecă, standarde noi de bibliotecă, date statistice conform formularului 6-c, noile acte legislative, noutăți în biblioteconomie și știința informării.
Expoziţii: Publicațiile Bibliotecii AMTAP; Publicaţii de specialitate.
Expoziție jubiliară
22 ianuarie – 29 ianuarie
bl. II, Sala de lectură
Expoziţie
15.01-23.01.2019
bl. I, Sala de lectură
Vă urăm un An Nou 2019 bogat în resurse informaționale, servicii și produse noi de calitate!
La 27 decembrie s-au înregistrat primele cărţi – baza catalogului on-line
Expoziţia jubiliară
01.12-07.12.2018
Tema OA Week 2018: „Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise”.
22 octombrie – seminar Reviste în acces deschis
24 octombrie – Ziua bazelor de date deschise
Biblioteca promovează produsele informaționale Cambridge Journals Online; Taylor & Francis Online Journal Library; Web of Science. Accesul la aceste resurse informaționale este finanțat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanţat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, dezvoltat în parteneriat între Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Republica Moldova.
26 octombrie – prelegere Accesul Deschis pentru studii și cercetare
Biblioteca AMTAP a finalizat cercetarea bibliografică complexă dedicată maestrului Ghenadie Ciobanu, care s-a materializat prin publicarea biobibliografiei „Ghenadie Ciobanu” la editura „Lumina”.
________________________________________________________________________________________________________________________________
LA MULŢI ANI PENTRU MAESTRUL MIHAIL MUNTEAN!
EXPOZIȚIA JUBILIARĂ
15-30 august 2018
Biobibliografia Mihail Muntean
Școala de vară „Bibliotecarul de referințe în era digitală” a avut loc în perioada 24-29 iunie 2018 și a fost organizată în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România. Coordonator național: Biblioteca Științifică a ASEM.
_________________________________________________________________________________________________________________________________
14-28 mai 2018, blocul II, Sala de lectură
EXPOZIŢIE
ZLATA TCACI
(1928-2006)
_________________________________________________________________________________________________________________
27 martie, ora 11.00, blocul I, Vernisaj
EXPOZIŢIE FOTO-DOCUMENTARĂ
EXPOZIŢIE
12-20 martie 2018, blocul III, Sala de lectură
EXPOZIŢIE
5-15 februarie 2018, blocul II, Sala de lectură
Expoziţia
27 noiembrie 2017
VOCEA DE AUR A RADIOULUI DIN MOLDOVA
VERA MEREUŢĂ
LA 80 DE ANI
Stimați utilizatori ai Bibliotecii,
Biblioteca oferă acces la Web of Science
Web of Science este una dintre cele mai importante surse internaționale de documentare ştiinţifică. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunoşterea ştiinţifică a articolelor ştiinţifice şi de identificare a noilor tendinte şi tehnologii la nivel mondial.
Web of Science (WoS) este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a revistelor ştiinţifice, creat în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA.
WoS este o bază de date bibliografică şi bibliometrică în format online, livrată pe Internet.
Web of Science oferă cercetătorilor:
Biblioteca are acces la această bază de date în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, în parteneriat cu 18 biblioteci universitare, finanţat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior. (coordinator național: Biblioteca științifică a ASEM).
Universitatea din Bergen, Norvegia a semnat contractul de licențiere cu Clarivate Analytics pentru bibliotecile din Republica Moldova, care a inclus următoarele resurse WoS:
Accesați baza de date la http://access.webofknowledge.com
Vă rugăm să solicitați parola la bibliotecar.