Academy of Music, Theater and Fine Arts

Jazz Orchestra

Jazz Orchestra Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău a fost fondată în anul 2015, formată din studenții, maeștri de concert și profesori ai AMTAP. Fondatorul, organizatorul și conducătorul Jazz Orchestra este Petru HĂRUȚĂ – lector universitar secția Instrumente aerofone și de percuție (din cadrul departamentului Instrumente orchestrale), șeful secției Muzică Ușoară și jazz.

Prima evoluare a orchestrei Jazz Orchestra a fost la Inaugurarea Premiilor Ministerului Culturii în anul 2015 la Palatul Republicii. În următorii ani Jazz Orchestra Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice a participat la numeroase proiecte și ediții ale festivalurilor naționale, cum ar fi Mărțișorul studențesc din cadrul AMTAP, Festivalul Mărțișor al Filarmonicii Naționale S. Lunchevici, Festivalul Jazz & Vine, concerte solo și colaborări cu multe formații și soliști autohtoni și de peste hotarele țării, cum ar fi Orchestra The Ambassadors din SUA, formația Chelsey Green din SUA, Geta Burlacu – Artistă Emerită a RM, Cristofor Aldea Teodorovici, Cătălin Josan, Aurel Chirtoacă etc.

Printre activitățile orchestrei putem enumera și evoluțiile în concertele din Piața Marii Adunări Naționale la aniversarea a 27 ani de independență a RM, Concertele dedicate Zilei Europe din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, Concert pe strada pietonală din Chișinău în cadrul proiectului Ador Chișinăul, participarea la numeroase proiecte și show-uri de radio și TV.

Orchestra este deschisă către colaborări și proiecte de diferite niveluri.

Jazz Orchestra /AMTAP/ — A few good men

Jazz Orchestra /AMTAP/ & Cristi Aldea-Teodorovici — Stolen moments

Jazz Orchestra /AMTAP/ — The jazz police

Jazz Orchestra /AMTAP/ & Geta Burlacu – I feel good

Jazz Orchestra /AMTAP/ — Manteca

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.