Academy of Music, Theater and Fine Arts

Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia

Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia (FATCM) îşi are începutul în a doua jumătate a anilor 50, când în cadrul Conservatorului de Stat G.Musicescu au fost formate grupe de studenţi la specialitatea Actor de teatru şi cinema. În anul 1965 a fost înfiinţată catedra Regie şi arta actorului la Institutul de Arte, care s-a format în baza Conservatorului. Această catedră a servit drept nucleu pentru fondarea  în anul 1988 a Facultăţii Arta Teatrală, iar în 1999 Facultatea a fost completată cu noi specialităţi şi a căpătat denumirea Arte Dramatice şi Management Artistic. În 2012 facultatea a fost redenumită în Facultatea Teatru, Film și Dans, iar în prezent se numește Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia.

În prezent FATCM asigură formarea specialiştilor în toate domeniile artei teatrale, artei cinematografice, artei coregrafice şi managementului  cultural artistic. Absolvenţii Facultăţii activează în toate teatrele din Republica Moldova, la Compania Teleradio-Moldova, în instituţiile de cultură, la studioul Moldova film în calitate de actori, regizori, dramaturgi, scenarişti, teatrologi, pedagogi, maeştri de balet, directori şi manageri de teatru, de cămine culturale.

Facultatea despune de cadre didactice de un înalt nivel profesionist. Printre aceştea se numără actori, regizori, coregrafi, dramaturgi, teatrologi.

În cadrul FATCM activează 6 catedre: Arta actoruluiRegieMultimediaDramaturgie, teatrologie şi scenografieCoregrafieManagement artistic şi culturologie.

Studenţii şi profesorii de la FATCM sunt antrenaţi într-un proces continuu de creaţie care este şi parte componentă a procesului de instruire. Spectacolele studenţeşti sunt prezentate în Sala de concerte a Academiei, la Palatul Naţional şi pe scenele teatrelor profesioniste:  M.Eminescu, Luceafărul, E.Ionesco, Ginta Latină, Satiricus I.L.Caragiale, Licurici, Guguţă. Studenţii de la catedra Multimedia împreună cu profesorii lor, participă la pregătirea programelor TV şi radio.

Pedagogii de la catedra Dramaturgie, teatrologie şi scenografie  A.Roşca, S.Târţău, A.Dănilă ș.a. sunt autori de monografii, publicaţii numeroase, participă la Congrese, conferinţe, simpozioane internaţionale .
Studenţii cu lucrările lor, participă la diverse Festivaluri naţionale şi internaţionale, fiind apreciaţi pentru profesionalism înalt.

În afara programului didactic studenţii participă activ la diverse manifestări culturale din cadrul Academiei: Balul bobocilor; Ziua naţională a actorului,  Ziua internaţională a teatrului, Ziua internaţională a dansului, Gala Spectacoleleor FATCM, Mărţişor, Workshopuri, concursuri de poezie, întâlniri cu personalităţi importante de creaţie.
Absolvenţii noştri  contribuie la dezvoltarea şi îmbogăţirea culturii naţionale şi a altor ţări ale lumii, activând cu succes în SUA, Austria, China, Franţa, Italia, Germania, România, Rusia, Iordania, Siria, Ucraina.
În prezent Decanul Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia este Târţău Svetlana, dr., profesor universitar.


 

 

ADMITEREA 2020

ADMITERE online 2020

OFERTA EDUCAȚIONALĂ A FACULTĂȚII ARTĂ TEATRALĂ, COREGRAFICĂ ȘI MULTIMEDIA

Dragi candidați,

Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia a AMTAP organizează admitere la studii pentru anul universitar 2020-2021 la programe de licență și masterat.

Tuturor absolvenților, deținători ai diplomelor de bacalaureat și de studii profesionale le este oferită  oportunitatea de a continua studiile, urmând una dintre specialitățile propuse:

Licență, fără probe de concurs: Teatrologie și management teatral, Dramaturgie și scenaristică, Scenografie, Culturologie, Producție culturală și management artistic

Licență, cu susținerea probelor de concurs: Actorie, Regie, Coregrafie, Dans, Imagine Film și TV, Producție Film și TV

Pentru admitere la masterat toți candidații vor susține probe de concurs conform specializării.

 

Teatrologie și management teatral

Dramaturgie și scenaristică

Detalii la nr. de tel. 079512755


Scenografie

Detalii la nr. de tel. 069104439


Culturologie (zi, frecvență redusă)

Producție culturală și management artistic

Detalii la nr. de tel. 069756538


Regie

Detalii la nr. de tel. 069333997


Actorie

Detalii la nr. de tel. 069932931


Coregrafie

Dans (zi, frecvență redusă)

Detalii la nr. de tel. 068492525


Imagine Film și TV

Producție Film și TV

Detalii la nr. de tel. 079096967

Depunerea online a actelor: 27 iulie – 4 august 2020.

Informații generale: tel. 069403937, liuba.rozdovan@amtap.md

Alegeți să studiați într-un mediu dinamic, creativ, plin de evenimente captivante!

Atenție! Pentru a facilita alegerea și a vă susține în deciziile dumneavoastră vă puteți înscrie înainte de a primi diploma de bacalaureat/studii profesionale.  Curaj!

Conducerea facultatii

SVETLANA TÎRŢĂU

Decan

TATIANA CARAUȘ

Prodecan activitate didactică

MARIANA STARCIUC

Prodecan activitate științifică și de creație

ACTIVITATE DE CREAȚIE

Contacte

Blocul.I, FATCM, str. A.Mateevici 111, Chişinău, 2009, Republica Moldova

  • (+373 22) 23-87-74
  • (+373 22) 92-55-23
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.